Poštovani posetioci, skraćeno radno vreme od 10 do 18h. Sve informacije na 060.522.9952. Sve telefone i opremu možete poručiti preko sajta van radnog vremena.

Xiaomi Mi Mix 2

03.11.2017. // Proizvođač: Xiaomi

Prodajno pakovanje

 • Telefon
 • Punjač
 • Kabl za povezivanje sa računarom
 • Torbica
 • Alat za izvlačenje SIM kartice
 • Type C - minijack adapter

Uvek je zanimljivo kad proizvođač u maloprodajno pakovanje stavi nešto više od punjača i kabla. Iako je ovo tako jednostavna stvar, ipak mnogo znači.

Izgled i materijali kućišta

U pogledu izgleda, Mi MIX 2 se ne razlikuje mnogo od prethodne generacije. Možda je samo očigledna promena veličine, nešto je manji. Isto keramičko kućište, isti zaobljeni uglovi, isti zaobljeni uglovi ali uz jednu razliku. Krajevi uređaja sada su izrađeni od aluminijuma, a ne od keramike. To je omogućilo smanjenje cene novog modela a krajnji korisnik nije mnogo izgubio, ali nije mnogo ni dobio.

Upotreba keramike ne odgovara mnogima, ali ona koja je korišćena za Mi MIX 2 zaslužuje sve pohvale. Materijal je otporan na ogrebotine, ali je strašno klizav.

U prodaju će biti i posebna bela verzija Mi MIX 2 verzija koja ima kućište napravljeno u potpunosti od keramike. Možete videti kako ta verzija izgleda.

Kontrolni elementi

Korišćenje beskrajnog ekrana dovodi do određenih kompromisa, na primer, prednja kamera MIX 2 nalazi se ispod ekrana, a ne sa gornje strane.

U okviru protekle generacije napuštena je tradicionalna konverzaciona dinamika u korist piezoelektrične akustike (zvuk je stvarao sâm ekran), što je zapravo dalo jedan od najgorih zvučnika budući da je kod prvog MIX modela u potpunosti nedostajala maksimalna vrednost zvuka. Očigledno je Xiaomi primio mnoge žalbe u vezi s tim, a kod Mi MIX 2 stavljen je standardni zvučnik ali je načinjen super kompaktnim, što je samo mali prorez iznad ekrana koji nije odmah primetan.

Na dnu se nalazi Type C port, mrežica spoljašnjeg zvučnika i mikrofon, a sa gornje se nalazi infra-crveni port. Tu je jedan zvučnik ali zvuči dobro i nudi dobru marginu jačinu zvuka. Ovoga puta nema mini priključka, što je minus.

Sa desne strane možete videti on/off i taster za podešavanje, sa leve strane - slot za dve nanoSIM kartice. Ne postoji slot za memorijsku karticu, a kapacitet interne memorije čak i u minimalnoj verziji je 64 GB.

Na zadnjem delu nalaze se glavna kamera i skener otisaka prstiju. Skener je brz, na nivou drugih vrhunskih uređaja, prepoznavanje je trenutno.

Dimenzije visina (mm) x Širina (mm) x Debljina (mm) debljina (grama) Xiaomi Mi MIX: 215,1 x 87,5 x 57,7; 185 Xiaomi Mi MIX: 158 x 88,1 x 97,9; 209 Samsung Galaxy S8 Plus: 159 x 57,3 x 48,1; 173 LG G6: 148.9 x 71.9 x 7.9; 163

Jedan od nedostataka prvog Mi MIX bio je njegova veličina i težina. Pametni telefon je bio veoma debeo i težak, a na prvi pogled čini se da su oba uređaja elegantna i lagana, dok se zapravo čini da držite ciglu u ruci.

Mi MIX 2 odlikuju unapređene dimenzije pa je uređaj postao kompaktniji, lakši i tanji. Međutim, i dalje se oseća teškim, možda će nekome biti prijatna njegova težina u ruci ali takođe postoje i oni koji vole tanje i lakše modele.

Poređenje sa modelima Apple iPhone 7 Plus i Xiaomi Mi A1

Ekran Karakteristike Dijagonala ekrana: 5.99 inča Rezolucija ekrana: 2160 x 1080 piksela Gustina prikaza: 403 ppi Tip matrice: IPS Zaštitini sloj: Glass Gorilla Glass 4 Olefobski sloj: Prisutan Automatska kontrola osvetljenja: prisutna Podrška za multitouch: Prisutna (do 10 pritisaka)

Prosto je nemoguće ne primetiti kako se Xiaomi igra sa činjenicama i fotografijama u okviru svojih prezentacija. Pogledajte poređenje sa iPhone 7 Plus.

Čak i u stvarnosti, jasno je da Mi MIX 2 sa istim dimenzijama ekrana zauzima više prostora. Nije jasno zašto je bilo potrebno potceniti performanse iPhone-a na slajdovima?

I u toku prezentacije cilj je bio ismejati konkurenciju zbog okvira, primer su Galaxy S8 i Apple iPhone X, a niže je dato iskrenije poređenje u kombinaciji sa fotografijama.

Kompanija ne navodi da njihov model nema okvir da bi opisala svoj novi vodeći model. Xiaomi to naziva „beskrajnim ekranom“ a to je zaista precizniji opis. Prema trendovima za 2017 odnos strana je 18:9, ekran je više izdužen, što je omogućilo da se stavi veliku dijagonala u iste dimenzije kućišta, a korisnik neće imati potrebu da često pomera ekran.

Naravno, sa stanovišta čitanja teksta ovakav ekran ima određene prednosti, međutim, navigacija kroz izduženi ekran je manje pogodna, pogotovo ako je potrebno doći do elemenata na njegovom gornjem delu. Još jedan nedostatak su crne trake na bočnim stranama prilikom gledanja video zapisa, u ovom slučaju dodatni prostor jednostavno nestaje.

Govoreći o samom ekranu, njegov kvalitet je izvan svake hvale, nivo jačine osvetljenja je uporediv sa 7 Plus, a boja je nešto manje hladna. Raspon osvetljenja je veoma veliki, minimalno podešavanje je dovoljno noću, a maksimalno je pogodan za jako sunčan dan.

U okviru MIUI korisničkog interfejsa možete podesiti gamu boja u podešavanjima ili omogućiti odvojeni (takođe je dostupno konfigurisanje) režim čitanja.

  Operativni sistem

Uređaj pokreće MIUI 9 i Android 7.1.1. Prednosti MIUI korisničkog interfejsa su dugo poznate svima i ogledaju se u velikom broju mogućnosti i stabilnim ispravkama za većinu uređaja. Jedna od mana je izostavljanje Push obaveštenja, uprkos uključivanju svih relevantnih podešavanja.

  Performanse Karakteristike Čipset: Qualcomm Snapdragon 835 Procesor: osam jezgara Video Akcelerator: Adreno 540 Količina sistemske memorije: 6 GB ili 8 GB Interni skladišteni kapacitet: 64/128/256 GB Slot memorijske kartice: nema

Kada je reč o performansama, činjenica je da moderni pametni telefoni brzo rade te da je neko usporavanje u okviru njih minimalno. Ni Mi MIX 2 nije izuzetak, a prisustvo 835 zajedno sa 6-8 GB RAM-a daje uređaju ogromne mogućnosti za performanse.

   

Aparat se ne zagreva, ostaje hladan u toku upotrebe (osim kada je reč o pokretanju benchmark testova). Ponekad se desi da se telefoni počnu zagrevati sami od sebe ali kod MIX 2 nema takvih problema.

Trajanje baterije Kapacitet baterije: 3400 mAh Tip baterije: fiksna Vreme HD video reprodukcije pri maksimalnoj jačini osvetljenja (omogućen airplane režim): 7 sati Vreme rada u režimu pretraživača pri 100% jačine osvetljenja (omogućen airplane režim): 5 sati Vreme rada u režimu igranja pri 100% jačine osvetljenja (omogućen airplane režim): 4 sata

U režimu mirovanja, pametni telefon skoro da se ne prazni. U toku testiranja, za 12 sati je izgubio samo 3% kapaciteta. Uređaj podržava tehnologiju brzog punjenja kompanije Qualcomm. Možete pogledati mogućnosti brzog punjenja:

 • 47% - pola sata
 • 92% - sat vremena
 • 100% - sat ipo

U okviru svakodnevne upotrebe, možete očekivati oko četiri do pet sati rada ekrana pri maksimalnoj osvetljenosti. S obzirom na veličinu pametnog telefona, iznenađujuće je što za ovaj model nije korišćena baterija kapaciteta 4000 mAh, ali, sa druge strane, prilikom testiranja uređaj je savršeno radio celog dana.

Kamera Rezolucija glavne kamere: 12 MP Rezolucija prednje kamere: 5 MP Otvor blende: f / 2.0 Video rezolucija: do 4k Broj kadrova u sekundi: 2160p @ 30fps, 1080p @ 30fps, 720p @ 120fps Fokusiranje na dodir: prisutno Optička stabilizacija: prisutna Stereo zvuk: prisutan

Donekle je razočaravajuće što Xiaomi nije obezbedio modul dvostruke kamere za ovaj pametni telefon, kao i kod Mi 6 budući da bi takvo rešenje izgledalo logično i dosledno, pogotovo pošto Mi MIX i dalje izgleda kao vodeći uređaj kompanije. Međutim, model ne zaslužuje kritiku samo zbog nedostatka druge kamere. Pogledajte slike.

Tokom dana, sa prirodnim svetlom, kamera snima odlične slike: brzo fokusiranje, precizan balans belog, visoka definicija.

 

Kada je osvetljenje lošije, Mi MIX 2 takođe beleži dobre rezultate.

 

Kod veštačkog osvetljenja kvalitet fotografija opada, kao i njihova oštrina.

 

U okviru fotografija snimljenih u toku noći, primetan je očekivan pad detalja, prisutan je šum ali u celosti uređaj odlično funkcioniše zahvaljujući optičkoj stabilizaciji. U toku noćnog snimanja, prilikom testiranja urađena su dva para kadrova, u auto režimu i uz smanjenje “osvetljenosti“ (korisnički interfejs kamere ima poseban klizač kojim možete podesiti osvetljenost finalne slike), a u drugom slučaju, fotografije su bolje. Kod Mi MIX 2 potrebno je da se podiže ISO i ekspozicija.

Automatski, Manuelno

     

Selfi kamera pametnog telefona ne radi ništa posebno, pogotovo ako govorimo u uslovima veštačkog osvetljenja. Međutim, s obzirom na veličinu ekrana uređaja, dobro je što prednja kamera nije i primarna.

 

Pametni telefon zapisuje video zapise u 4K kvalitetu. U okviru datih primeraka čuje se zujanje a to su zapravo avioni a ne greška uređaja. Mi MIX 2 daje previše zasićenu sliku, gotovo slično AMOLED bojama.

Fotografije . Najvažnija stvar koju treba primetiti jesu boje. One su prirodne u svim uslovima osvetljenja. Čiste, prijatne nijanse. U popodnevnim satima detalji su dobri, ali ne i najbolji. Uveče se slika pretvara u akvarel. Međutim, aparat zaslužuje pohvalu.

Video. 4K odlično izgleda čak i na FHD ekranu – oštrina, precizne boje i dobra optička stabilizacija.

Bežično povezivanje Wi-Fi: Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, dual-band, Wi-Fi Direct Bluetooth: 5.0, A2DP, LE GPS: prvo pokretanje traje oko 4 sekunde Mobilni podaci: 2G: 850/900/1800/1900, 3G: 850/900/1700/1900/2100, 4G: b3 / b7 / b20 / b38, LTE cat.11, Dual SIM cards USB On-The-Go: prisutan NFC prisutan

U toku prezentacije, kompanija Xiaomi se hvalila da Mi MIX 2 podržava 43 različita opsega! To jest, čak i na putovanju, korisnik će uvek biti u kontaktu i moći će da koristi LTE-mreže lokalnog operatera. Uređaj podržava veliki broj opsega, uključujući i b20.

Pametni telefon ima NFC modul, može se koristiti za Android Pay. NFC Check nudi podršku za Mifare Classic.

Zaključak

Kao što je već rečeno, model je napustio upotrebu piezoelektrične akustike i prešao na tradicionalni konverzacioni zvučnik. Iako je tanak da ga nećete primetiti golim okom, nema nikakvih prigovora na njega, kao i kod mikrofona: vi i vaš sagovornik ćete se savršeno čuti.

Po našem mišljenju, Xiaomi je uradio odličan „posao po pitanju ranije primećenih slabih tačaka“ u drugoj verziji Mi MIX:

 • Oslobođen je tihe dinamike
 • Unapredili su dimenzije
 • Smanjena je cena aparata zbog odbacivanja izrade kućišta u potpunosti
 • Dodati su dodatni opsezi

Neke od prednosti Mi MIX 2 modela su:

 • Dobar kvalitet ekrana
 • Vrhunski čipset
 • Velika količina operativne i interne memorije
 • Visoka brzina rada

Neke od mana ovog pametnog telefona su:

 • Klizavo kućište
 • Velika težina i debljina
 • Nedostatak mini priključka
 • Nepostojanje slota za memorijsku karticu
 • Odsustvo dvostruke kamere (Mi 6 je ima!)

Iako postoji više formalnih nedostataka, uređaj je i dalje dopadljiv. Naravno, sve zavisi od same prezentacije, ali Mi MIX 2 izgleda kao veoma zanimljiv predlog.

Ovaj model nije uporediv gotovo ni sa jednim drugim: Samsung, LG i Apple takođe poseduju vodeće modele sa istim ekranom, ali su mnogo skuplji. Od Kineza modela možemo navesti Meizu PRO 7 Plus i Huawei P10 Plus, ali je upoređivanje problematično. Obe kompanije će i dalje imati svoje pametne telefone sa beskrajnim ekranom.
Cene na sajtu i oglasnim porukama su informativnog karaktera i podložne su dnevnim promenama. Cene su izražene u eurima radi lakšeg snalaženja. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima. Objavljene cene su bez pdv-a. Ne garantujemo 100% tačnost objavljenih podataka. Teleko Plus posluje po principu subagenture - poručivanja modela. Postoji mogućnost da nemamo sve oglašene modele na lageru.