0605229952 Nemamo opciju na rate i kartice. Isporuka po Srbiji. Radno vreme 10 -18h. Porudžbine van radnog vremena direktno preko sajta ili putem sms-a.

iPhone 13 i 13 Pro Max

22.09.2021. // Proizvođač: Apple

Neverovatan uspeh prethodne generacije koja je donela prvi put 5G podršku u iPhone modele ostavlja veliki zadatak za novu iPhone 13 generaciju, koja mora da se dokaze bitno boljom da bi očuvala ili čak i povećala prodaju. Gledajući u prihodima, cena iPhone modeli je velika i prodaju se u velikim količinama globalno. Samo u 2020. godini je to iznosilo oko 130 milijardi dolara, a 2021. je drastično bolja za iPhone modele pa ako prodaja dostigne 200 milijardi u 2021 neće biti nikakvo iznenađenje (izvor: statista.com). Sa tom količinom prihoda Apple ima mogućnosti da uloži neverovatno velika sredstva u razvoj novih generacija.

Novi iPhone 13 spolja gledano donosi manji usek ekrana tzv. notch za 20% ostavljajući više prostora za ekran, kao i blage izmene na zadnjem delu u regionu kamera sa naglašenijim i većim kamereama na iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max modelima, ali su u suštini vizuelno potpuno isti kao prošlogodišnji modeli. Osnovni iPhone 13 na zadnjem delu ima dijagonalno postavljene kamere umesto jednu ispod druge.

Novi Apple A15 Bionic čip iste je 5nm izrade kao prethodnik, ali su unapređenja u performansama značajna. Trenutno Apple tvrdi da je procesor brži 30% od bilo kog drugog mobilnog procesora, kao i da ima 50% bolje performanse grafike nego konkurenti. Broj tranzistora je povećan sa 11.8 na čak 15 milijardi, što je oko 20% više nego ranije. Grafički procesor ima 5 jezgara, jedno više nego ranije, dok je 6 jezgara na procesoru i 16 na Neural Engine procesoru ostalo kao i ranije. Dakle, očekivano unapređenje koje će očuvati iPhone na vrhu što se tiče performansi. Ubuduće će Siri moći da izvršava brojne zadatke, kao što je recimo prevođenje sa jezika na jezik u realnom vremenu, bez upotrebe interneta ili eksternih servisa, sve se izvršava lokalno na samom uređaju čineći ga vrlo bezbednim i privatnim.

Unutrašnjost iPhone 13 i iPhone 13 Pro modela je revidirana tako da se napravi više prostora za novu bateriju većeg kapaciteta. Povećan kapacitet obezbeđuje duži rad za 1.5h na iPhone 13 Mini modelu, tj. 2.5h na iPhone 13 modelu u odnosu na pretnodnika. Isto je i sa iPhone 13 Pro modelima, običan Pro model dobija 1.5h više, a iPhone 13 Pro Max dobija 2.5h više čineći ga modelom sa najvećom baterijom ikada u jednom iPhone modelu. Zahtevniji ekran i novi napredni modovi snimanja videa će biti glavni konzumenti dodatnog kapaciteta baterije.

Na iPhone 13 i iPhone 13 Mini modelima se nalaze dve kamere. Po specifikaciji su identične kao na prethodnom modelu, a u domenu fotografija su dobile jednu novu mogućnost, a to je Photographic Styles, koji omogućava vrlo fino podešavanje načina na koji fotografišete, pa ako želite da imate u proseku malo svetlije i sa više kolorita fotografije, to možete podesiti i koristiti na svim fotografijama koje slikate. Na ovaj način je moguće da sam iPhone 13 inicijalno procesira fotografiju blizu željenog stanja bez potrebe za filterima i dodatnom obradom naknadno.

Novitet na naprednim iPhone 13 Pro i Pro MAX modelima je podrška za ProRes format video snimanja sa 4K u 30 slika (1080p sa 30 slika za 128GB modele). Ovaj format je izuzetnog kvaliteta i hardverski podržan na iPhone 13 modelu tako da ćete isti moći da bez problema obradite na samom iPhone 13 modelu ako je potrebno ili prebacite u ekstremno visokom kvalitetu na neki Mac računar i nastavite obradu tamo. ProRes je nešto što će profesionalnim snimateljima i producentima dati vrhunski kvalitet snimka koji se posle može obraditi bez gubitka kvaliteta. Za običan kvalitet snimka podrška je 4K u 60 slika u sekundi. Prednja kamera na iPhone 13 i iPhone 13 Pro modelima dobija Cinematic Mode ne samo na zadnjim kamerama nego i na prednjoj kameri. Takođe, ProRes format snimanja je dostupan kako na zadnjim kamerema tako i na prednjim. Konačno i prednje i zadnje kamere i maju potpuno isti tretman kao i zadnje kamere, nema nikakve razlike sada među njima prilikom korišćenja i opcija.

Kvalitet video snimka je nešto po čemu se iPhone definitivno drastično razlikuje od konkurencije. Sa novim bržim kamerama i novim softverskim mogućnostima, granica je definitivno bitno pomerena unapred za sve koji snimaju video. Uz odgovarajući držač kamere ili kačenjem na dron, mogućnosti snimanja su gotovo neograničene. Inženjeri unutar Apple kompanije vrlo dobro razumeju materiju vezanu za video produkciju i uspevaju da uz pomoć naprednih kamera, brzih procesora i fenomenalnih softverskih rešenja, rekreiraju video snimke koji su bili rezervisani samo za skupe produkcije.

Detalji i cene novih modela na linku:
Cene na sajtu i oglasnim porukama su informativnog karaktera i podložne su dnevnim promenama. Cene su izražene u eurima radi lakšeg snalaženja. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima. Objavljene cene su bez pdv-a. Ne garantujemo 100% tačnost objavljenih podataka. Teleko Plus posluje po principu subagenture - poručivanja modela. Postoji mogućnost da nemamo sve oglašene modele na lageru.