0605229952 Nemamo opciju na rate i kartice. Isporuka po Srbiji. Radno vreme 10 -18h. Porudžbine van radnog vremena 0 - 24 direktno preko sajta ili putem sms-a.

Asus Zenfone Max Test

25.05.2016. // Proizvođač: Asus

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Punjač
  • Kabl za povezivanje sa personalnim račuanrom (takođe deo punjača)
  • Žične slušalice

U prodajnom pakovanju se nalaze dobre žične slušalice, dok je ostatak seta standardan: kabl, punjač i dokumentacija.

Izgled, materijali, kontrole, izrada

U okviru modela Asus ZenMax možemo da vidimo njegov prepoznatljiv dizajn sličan sa drugim modelima u okviru Zenfone linije. Kod bele verzije prednja strana uređaja je bele boje a ne crna kao kod ZenFone Selfie modela. Ovaj model predivno izgleda na suncu njegova boja varira od srebrne ka zlatnoj i obrnuto.

U prodaji će biti dve verzije ovog uređaja i to crna i bela.

Ispod ekrana se nalaze tasteri osetljivi na dodir a još niže predivna mreža karakteristična za modele Zen linije. Tasteri kao i kod drugih modela nemaju pozadinsko osvetljenje što je negativno obzirom da ih nije uvek lako naći kada je mračno. Generalno, Asus bi mogao da odustane od ovakve implementacije tastera da smanji visinu uređaja.

Sada pogledajmo ostatak kontrolnih elemenata:

Iznad ekrana nalaze se LED lampica senzori ambijentalnog osvetljenja i blizine kao i mreža koja prekriva prednji zvučnik.

Sa desne strane su taster za regulaciju jačine zvuka i taster za uključivanje

Sa gornje strane nalazi se 3.5mm priključak za slušalice.

Sa donje strane nalazi se otvor mikrofona i microUSB port.

Sa zadnje strane ispod mrežice se nalazi eksterni zvunik

Sa zadnje strane je takođe glavna kamera, LED blic kao i laserski fokus.

LED lampica u okviru jedinice je mala, dok tasteri za uključivanje i regulaciju jačine zvuka su pozicionirani tako da se vaš palac oslanja direktno na njih. Oba karakteriše predivna šara koja je tipična za Zen liniju. Spoljni zvučnik karakteriše prosečna jačina zvuka i može da se dogodi da ćete na bučnom mestu propustiti poziv.

Poklopac zadnje strane je moguće ukloniti ali ispod njega se nalazi baterija koja ne može da se ukloni što je iznenađenje.

Ispod poklopca se nalaze dva slota za microSIM kartice i slot memorijske kartice. Podržane su kartice kapaciteta do 64GB.

Dimenzije   Visina (mm) Širina (mm) Debljina (mm) Masa (grams) Asus ZenFone Max 156 77.5 10.6 202 Highscreen Power Five Pro 144 77 10 176 OUKITEL K6000 153.4 77 9.7 140 Lenovo Vibe P1 152.9 75.6 9.9 189

Jedinica je savršeno izrađena, jedina primedba se odnosi na činjenicu da staklo sa prednje strane i obod nisu iste visine pa staklo malo štrči. Nema nikakvih škriputavih zvukova niti zazora usled činjenice da poklopac zadnje strane je čvrsto pričvršćen za kućište.

Ovde ipak postoji jedna detalj u okviru modela Max na koji želimo da skrenemo pažnju a to je njegova visina obzirom da je on viši od konkurentskih modela a razlog za to je jednostavan. Njegovi tasteri osetljivi na dodir i panel su ispod ekrana i verujemo da će kod budućih modela ovi elementi biti integrisani sa ekranom.

Poređenje sa modelom Apple iPhone 6

Ekran Karakteristike Vrednost Dijagonala ekrana 5.5 inča Rezolucija ekrana 1280x720 piksela Gustina ekrana 267 Tip matrice IPS Zaštitni sloj Staklo Gorilla Glass 4 Oleofobski sloj Prisutan Automatska kontrola osvetljenja Prisutna Podrška za multitouch Prisutna za do deset istovremenih pritisaka

Uprkos niskoj rezoluciji dopada nam se ekran modela Max, on je dobar za uređaj srednjeg opsega, HD rezolucija ne preopterećuje sistem, dok pri svakodnevnoj upotrebi razlika između HD i FHD rezolucije je vidljiva samo kada je reč o sitnim fontovima.

Ekran karakteriše dobra vidljivost bez obzira na uglove, prosečni opseg boja kao i prirodne boje.

Tradicionalno, Asus je dodao nekoliko novih interesantnih opcija za ekran. Fino podešavanje boja, specijalni režim za čitanje kao i mogućnost da radite sa uređajem čak i kada nosite rukavice.

  Operativni sistem

Smart telefon koristi Android 5.0.2 verziju operativnog sistema i ZenUI korisnički interfejs. Nije naodmet da se ponovi da nam se dopada način na koji Asus razvija svoj korisnički interfejs. Svi elementi su u formi pojedinačnih aplikacija tako da njihovo ažuriranje može da se izvede direktno preko PlayStore bez potrebe za čekanjem ažuriranog firmware-a. Proizvođač i dalje radi na firmware-u tako da tastatura radi mnogo bolje i mnogo je tačnija nego pre godinu dana u okviru originalnog ZenFone 2 modela. U okviru ZenUI postoji mnogo interesantnih delića i karakteristika tako da preporučujemo da pogledate detaljni pregled interfejsa.

 

Jedna od dodatnih karakteristika koju treba naglasiti jeste TrueCaller ID i ona određuje pozivaoca na osnovu brojeva. Ovde može risetovati pozive i listu blokiranih brojeva. Potrebno je učitati kontakte jer će umesto toga brojevi svih vaših prijatelja biti deo uobičajene TrueCaller ID baze podataka.

 

Još jedna od dobrih karakteristike jeste dodela 100GB Google Drive skladištenog kapaciteta u trajanju od dve godine.

Performanse Karakteristike Vrednost Čipset Qualcomm Snapdragon 410 Procesor Quad core, 1.2 GHz Grafički procesor Adreno 306 RAM 2 GB Interni skaldišteni kapacitet 16 GB, 10.5 GB dostupno Slot memorijske kartice Da, podrška za kartice kapaciteta 64GB

Uređaj odlikuje Snapdragon 410 čipset koji obezbeđuje HD rezoluciju ali beleži i veliku potrošnju energije. Pametni telefon se odlično ponaša u najvećem broju slučajeva. Neke od igara mogu se igrati uz podešavanja na srednjem nivou, međutim, uređaj nije namenjen igračima.

 

Prilikom igranja igara deo ispod kamere se zagreva, dok u drugim situacijama to nije tako primetno.

Autonomija Karakteristike Value Kapacitet baterije 5000 mAh Tip baterije fiksna, Li-Pol Vreme gledanja HD videa uz maksimalnu osvetljenost (Airplane režim). 16 sati Vreme rada uređaja u režimu čitanja pri 30 odsto osvetljenosti (Airplane režim) 28 sati

Rezultati pametnog telefona u okviru standardnih testova su impresivni i to je jedan od retkih telefona koji beleže takve rezultate. ZenFone Max sigurno vas neće razočarati kada je reč o svakodnevnoj upotrebi: prosečna aktivnost podrazumeva dva sata rada ekrana (pošta, Twitter, pretraživač, instant poruke) pa slobodno možete računati na tri dana rada. Kada je reč o aktivnijim korisnicima, oni mogu računati da dva dana rada.

 

Pametni telefon može poslužiti i kao eksterna baterija ali Asus nije obezbedio odgovarajući USB-OTG kabl u maloprodajnom paketu. Aparat ne nudi podršku za Quick Charge dok je za potpuno napajanje baterije potrebno približno tri sata.

Posebnu pažnju treba obratiti na Asus aplikacioni menadžer koji fantastično radi pa ne treba zaboraviti na dodavanje izuzetaka za sve messenger-e ili jednostavno onemogućite ovu karakteristiku.

  Kamera Karakteristike Vrednost Rezolucija glavne kamere 13 MP Rezolucija prednje kamere 5 MP Otvor blende F / 2.0 Rezolucija za snimanje videa 1080p Broj frejmova u sekundi 30 fps Fokus na dodir Prisutan Stereo zvuk Prisutan

Uređaj beleži odlične fotografije tokom dana, čak i kada je oblačno. Uravnoteženje belog je prosečno dok je određivanje detalja precizno.

         

Primer video klipa (MP4, 196 MB) >>>

U okviru podešavanja kamere, dostupan je veliki broj režima rada – Night, Super Resolution, Blurring i Background kao i nekoliko prethodno podešenih podešavanja za snimanje selfi fotografija.

 

Video se snima u FHD rezoluciji, kvalitet fotografija je prosečan dok se fokusiranje vrši pritiskom na taster kamere ali identifikovanje objekata nije uvek precizno.

Bežično povezivanje Interfejsi Dostupan Wi-Fi Prisutan, b / g / n, podržava Wi-Fi Direct Bluetooth Prisutan, verzija 4.0, podržava sve popularne profile, uključujući A2DP GPS Prvo pokretanje traje oko dve sekunde Mobilni internet 2G / 3G / LTE (800/1800/2600), dve SIM-kartice microSIM, LTE-A cat.4 USB On-The-Go Prisutan NFC Ne

Ovaj pametni telefon relativno je jeftin budući da nema Wi-Fi, .ac podršku ni NFC ali GPS radi pravilno i brzo.

Zaključak

Na kvalitet glasa nema nikakvih zamerki, odlično ćete čuti sagovornika i on vas.

Ključna prednost ovog modela jeste njegova Ultra-5000mAh baterija koja uređaju omogućuje dva do tri dana rada bez ponovnog punjenja. U ovom slučaju proizvođač je obezbedio i druge odlične parametre korisnicima. ZenFone Max zaslužuje svaku preporuku i to je odlično rešenje za sve one koji traže uređaj sa baterijom velikog kapaciteta, međutim, ne treba zanemariti konkurenciju.

Acer Liquid Z630. Kapacitet baterije je ispod 1000 mAh ali je cena povoljna. Ovaj uređaj je nešto tanji i lakši i ima atraktivni zadnji poklopac.

Xiaomi Redmi Note 3. Za one koji traže visoku rezoluciju i visoku produktivnost, Redmi Note 3 je odličan izbor po pristojnoj ceni, ali treba imati na umu da uređaj nema slot za memorijsku karticu.

Lenovo Vibe P1. Reč je o ozbiljnoj konkurenciji koja podrazumeva FHD rezoluciju, Qualcomm Snapdragon 615, bateriju kapaciteta 5000mAh kao i podršku za Quick Charge ali po nešto višoj ceni u odnosu na prethodno pomenute uređaje.

Test preuzet sa sajta mobilnisvet.com
Cene na sajtu i oglasnim porukama su informativnog karaktera i podložne su dnevnim promenama. Cene su izražene u eurima radi lakšeg snalaženja. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima. Objavljene cene su bez pdv-a. Ne garantujemo 100% tačnost objavljenih podataka. Teleko Plus posluje po principu subagenture - poručivanja modela. Postoji mogućnost da nemamo sve oglašene modele na lageru.