Stari prikaz sajta klikom na Desktop verziju u dnu strane. Nemamo prodaju na rate. Isporuka po Srbiji za 24h. Porudžbine van radnog vremena direktno preko sajta ili porukom (sms, whatsup, viber)

Realme GT 5G

22.09.2021. // Proizvođač:

U liniji Realme, modeli sa GT indeksom zauzimaju najviše pozicije, ovo su vodeći modeli kompanije. Najpristupačniji su modeli Narzo linije, zatim slede numerisani modeli, na primer, Realme 8 5G, dok je najviše pozicionirani model Realme GT. Skraćenica GT došla je iz sveta automobila, ideja kreatora pametnog telefona je da se poveže sa trkačkim automobilima, da otelotvori brzinu. Ako poželimo da padnemo u zanos nekoga ko ima za cilj da nahvali ovaj model možemo da počnemo da nabrajamo komponente koje to omogućavaju, na primer, da kažemo da je u ovaj model ugrađen Snapdragon 888, tu su podrška za 5G mreže plus UFS 3.1 memorija i Wi-Fi 6 . Nekada je OnePlus kreirao takve uređaje i nazivao ih ubicama vodećih modela, mada su takvi modeli imali mnogo malih nedostataka u odnosu na vodeće modele velikih kompanija, ali svi ovi nedostaci su bili više nego pokriveni cenom, koja je bila nekoliko puta niža. Ovde, u teoriji, je u pitanju potpuno ista priča, cena Realme GT bi trebala biti takva da možete kupiti nekoliko primeraka takvog uređaja umesto vodećeg Samsung modela ili tri uređaja umesto iPhone modela sa istom dijagonalom.

Ove sitnice čine percepciju uređaja, ali napominjemo da danas na tržištu nema modela sa zadnjim panelom presvučenim kožom, a ovaj uređaj upravo u jednoj od verzija ima kožu (na pregledu je bila takva verzija). Iako se čini da je ovo samo zadnja strana uređaja i ništa drugo, zapravo, u realnim uslovima ovo daje potpuno drugačiju estetsku percepcije uređaja, izdvaja ga od svih modela na tržištu.

Neobično je očekivati takav pristup od kompanije koja se pozicionira kao proizvođač koji se zalaže za odnos cene i kvaliteta, kao što je to nekada činio Xiaomi, ali ostaje činjenica da su oni, a ne neko drugi, napravili spolja neobičan pametni telefon. I to nisu pojedinačne verzije za izložbe, već sasvim serijski model.

Dizajn, dimenzije, pozicioniranje

 

Blok kamere ne štrči mnogo, ne dodiruje ništa, ima metalnu ivicu koja štiti blok kamere i prva je na udaru.

Kontrolni elementi su raspoređeni na sledeći način: sa leve strane nalazi se taster za kontrolu jačine zvuka, a tu se nalazi se i ležište za dve nanoSIM kartice (uređaj ne podržava eSIM). Na desnoj strani je taster za uključivanje / isključivanje. Pri dnu možete videti USB priključak tipa C, priključak od 3,5 mm, mikrofon i zvučnik, drugi mikrofon se nalazi na gornjem kraju. Gornji zvučnik se nalazi na okviru iznad ekrana. Stereo zvučnici dobro funkcionišu i ne osećate nedostatke dok gledate filmove. Okvir uređaja je napravljen od plastike, ali nema takvog osećaja. Uređaj je prilično težak - 186 grama. Dimenzije uređaja su - 158,5 x 73,3 x 8.4mm (staklo) ili 9.1 mm (koža).

Senzor otiska prsta ugrađen je u ekran, radi brzo i besprekorno. Ali više nam se dopada otključavanje prepoznavanjem lica.

Nema pritužbi na kvalitet izrade uređaja, sve je na odličnom nivou, nema se na šta žaliti. Ukratko ćemo navesti tehničke karakteristike - 6,43 inča, 2400x1080 piksela (Full HD +), Super AMOLED, brzina osvežavanja 120 Hz, brzina reagovanja sloja senzora 360 Hz, odnos stranica ekrana 20: 9, gustina matrice 409 ppi, raspon boja 100% DCI-P3, maksimalna osvetljenost 1000 nita, AlwaysOn Display. U podešavanjima uvek možete uključiti frekvenciju od 120 Hz ili je podesiti da se uključuje u automatskom režimu, drugo je poželjnije, jer će se u suprotnom baterija primetno trošiti.

Za podešavanje osvetljenosti pozadinskog osvetljenja koriste se dva RGB senzora (kao u vodećim modelima), osvetljenost se podešava u 4096 koraka, što je, po našem mišljenju, definitivno suvišno, a ovo je pre brojka za prikazivanje tehničkih mogućnosti, u praksi nikada nećete videti takav korak u promeni osvetljenosti.

Baterija

Memorija, čipset, perfrormanse

Činjenica je da ugrađeni čipset Qualcomm Snapdragon 888 daje maksimalne performanse, ali u zahtevnim aplikacijama uređaj se može zagrejati i ne hladi se brzo ako je spoljna temperatura viša od 35 stepeni, kao što je bila ovog leta. To dovodi do brzog pražnjenja baterije.

Model se prilično dobro pokazao u praksi, a ako ne igrate zahtevne igre na maksimalnim postavkama, uređaj se uopšte neće zagrejati, sa svim se zadacima nosi veoma dobro. Podrška za 5G znači da uređaj u odgovarajućim mrežama može da isporuči maksimalne brzine. Tamo gde postoji pokrivenost - negde mreža hvata bolje, negde lošije od Samsung S21 Ultra, koji smo koristili za poređenje. Agregacija frekvencija je malo bolja kod Samsunga, češće daje maksimalne brzine. Ali u praksi ovo je potpuna besmislica, brzine su više nego dovoljne za prijatan rad. Obzirom na cenu Realme GT, možemo sa sigurnošću reći da je ovo velika stvar.

 
Cene na sajtu i oglasnim porukama su informativnog karaktera i podložne su dnevnim promenama. Cene su izražene u eurima radi lakšeg snalaženja. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima. Objavljene cene su bez pdv-a. Ne garantujemo 100% tačnost objavljenih podataka. Teleko Plus posluje po principu subagenture - poručivanja modela. Postoji mogućnost da nemamo sve oglašene modele na lageru.